Teens Time (2017-2018)

Teens Time Projesi hakkında

Proje 2017-2018 eğitim-öğretim yılında İngilizce öğretmenimiz Ayten Kayacan koordinatörlüğünde 9 ve 10. sınıflardan toplam 20 öğrencimiz ile yürütülmüştür. Teens Time Türkiye, İspanya, İtalya, Litvanya ve Slokavya ortaklı gençleri ve gençlerin ilgi alanlarını kapsayan çok uluslu bir dijital dergi projesidir. Proje, çeşitli ülkelerdeki lise öğrencilerinin iş birliği ile Web 2.0 araçları kullanarak film, spor, kitap, bilim, seyahat, dans, teknoloji, geleneksel yemekler, vb. konularında makaleler yazmalarını amaçlamaktadır ve iki sayıdan oluşmaktadır. Farklı ülkelerdeki 167 öğrencinin gruplar oluşturduğu projede toplamda 38 takım 38 farklı makale yazmıştır. Projenin amacı öğrencilerin diğer Avrupa ülkelerindeki akranlarıyla iletişime geçerek yabancı dillerini, bilgisayar kullanma becerilerini, araştırma becerilerini, organizasyon, iletişim ve iş birliği yeteneklerini geliştirmektir. Projenin ortak dili İngilizce olduğundan kullanılan ortak portal, forum, blog ve maillerde öğrenciler yabancı dil becerilerini geliştirme imkanı bulmuşlardır. Projenin beklenen sonuçları arasında e-dergi hazırlamak ve bu derginin online olarak yayınlanması bulunmaktadır.

e-dergi linklerimiz:

Teens Time Vol. I için TIKLAYINIZ

Teen's Time Vol. 2 için TIKLAYINIZ

About the Teens Time Project

Teens Time is entirely new public journal aimed at young people and their interests. Students created their own texts, revised and prepared them for publishing. They changed information from other countries' co-reporters and made common final product - e-magazine about movies, sport, science, travelling and other topics popular among teenagers.

Students enhanced their skills in text processing by computer software; analyse various newspaper forms and prepared their own articles; communicated and shared their works; revised the texts in order to prepare quality electronic journal.

Students practised using the English language as a vehicle for communication. They shared ideas, looked for information and discussed topics of their interest for the magazine, used ICT to develop their work, decided on ideas about order, organisation, and structure of the information to include in the magazine, favour teamwork and negotiation of contents.

Students also improved their online communicating skills through discussing on forums, sending e-mails and having video conferences.

e-magazine links:

Teens Time Vol. I