"Play nice! NO toxic behaviour online!" isimli eTwinning projemizi tamamladık

Play nice! NO toxic behaviour online! (2020-2021)

eTwinning projesi kapsamında 2020-2021 eğitim-öğretim yılında yürütülen beş aydır devam eden Türkiye, İtalya, Almanya, Ermenistan ve Romanya'dan toplamda sekiz okul ortaklığında yaklaşık 170 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz "Play nice! NO toxic behaviour online!" adlı projemizi tamamladık. Proje, okulumuzdan İngilizce öğretmenimiz Ayten Kayacan'ın koordinatörlüğünde 9, 10, 11 ve 12. sınıflardan toplam 20 öğrencimiz ile tamamlandı. Medya okuryazarlığı ve dezenformasyon temalı olan projenin amacı öğrencilere internetteki tehlikelerin ve sorunların fark edilmesi konusunda rehberlik etmekti. Bu bağlamda öğrencilerin interneti güvenli bir şekilde kullanmaları, kişisel gizliliği sağlamaları, internetteki davranış kurallarına uymaları ve telif haklarından haberdar olmaları sağlandı. Olumlu bir teknolojik ortam yaratıp öğrencilerin dijital vatandaş olmaları sağlanması beklenen sonuçlar arasındaydı. Bunlardan farklı olarak projenin bir diğer amacı, öğrencilerin diğer Avrupa ülkelerindeki akranlarıyla iletişime geçerek yabancı dillerini geliştirmelerinin yanı sıra teknoloji kullanımı, araştırma, organizasyon, iletişim, takım çalışması ve iş birliğini içeren 21.yy becerilerini de geliştirmekti. Uluslararası takımlar halinde çalışan öğrencilerimizin bazı proje etkinliklerinden olan "Daha iyi bir internet için" sloganıyla başlatılan siber zorbalığa karşı Instagram kampanyasına ve internet kuralları posterlerinden oluşan çevrimiçi sergiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

05-06-202105-06-2021

Yayın: 05.06.2021 - Güncelleme: 20.06.2023 12:26 - Görüntülenme: 515