T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Namık Kemal Lisesi

NAMIK KEMAL LİSESİ ULUSLARARASI ETWINNING PROJESİ İLE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASIMIZLARIMIZI GEZEREK ,YAZARAK TANITIYOR.

NAMIK KEMAL LİSESİ ULUSLARASI ETWINNING PROJESİ İLE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASIMIZLARIMIZI GEZEREK ,YAZARAK TANITIYOR

NAMIK KEMAL LİSESİ ULUSLARARASI YÜRÜTÜLEN
THAT PLACE!-O YER!
ETWINNING PROJE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA PROJE EKİBİ O YER! İŞTE BURASI DEDİĞİ
“RÜSTEM PAŞA KÜLLİYESİ’’ Nİ GEZEREK ÖĞRENCİLERİN HAYAL DÜNYASIYLA OLUŞTURUĞU YAZMA BECERİNİ ORTAYA KOYDUĞU MASAL YAZMA ÇALIŞMASINI TAMAMLADI.

 

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında yürütülen  THAT PLACE!-O YER!  adlı  eTwinning projesi Azerbaycan’ dan 2 ortak okul, Türkiye'den Ankara, Afyon’ dan 2, Çanakkale’den 2, İstanbul, Van, Erzurum , Isparta, Tekirdağ,   illerinden 10 ortak okul, toplam 12 okulun katılımıyla gerçekleştirilmektedir.

Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ayşe GÜNER koordinatörlüğünde 9. Sınıf düzeyinde 6 öğrencimiz ile katılım sağladığımız, Azerbaycan ortaklığı ile gerçekleştirdiğimiz THAT PLACE!-O YER!  eTwinning projemizde proje ekibimiz planladıkları etkinliklerini yapmaya devam ediyor.

Proje  koordinatörü  Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ayşe GÜNER ve  proje ekibinin katılımıyla THAT PLACE!-O YER!  eTwinning projesi kapsamında bölgemizde belirlenen bölgenin hem tarihi hem de kültürel mirasları arasında önemli bir yeri olan RÜSTEM PAŞA KÜLLİYESİ ne ziyaret gerçekleştirmiştir.

               Proje ekibi RÜSTEM PAŞA KÜLLİYESİ  ile ilgili bilgi toplayıp, video çekimini yaparak fotoğraflarını çekmişlerdir.Toplanan materyallerle öğrencilerimiz tarihi mekânımızı tanıtacak şekilde web 2.0 araçlarını kullanarak video hazırlamıştır.Daha sonra da 12 okulun işbirliğiyle 49 öğrencinin katkıda bulunduğu bir masal kitabı yazdı. Masalımızda hastalığına şifa arayan Hümaşah Sultan’nın Tekirdağ’da başlayan ve projeye katılan bütün illerde devam eden, Azerbaycan’da şifayı bulmasıyla sonlanan serüveni anlatıldı.Bu masal kitabıyla hem gezilen yerlerin tarihi ve kültürel mirasları öğrenildi hem de öğrencilerimiz hayal güçlerini kullanarak yazma becerilerini de geliştiren harika bir iş çıkardılar.Masal kitabımızın ismi karma takımlardan alınan isim önerilerinin oylanması sonucu ŞİFANIN "O YERİ" olarak belirlendi.

 

          Uluslararası  olarak yürütülen projeyle bölgenin hem tarihi hem de kültürel mirası olan Rüstem Paşa Külliyesi projeyi yürüten Türkiye'deki farklı illerdeki ortaklarına ve  projenin yabancı ortaklarına web 2.0 araçları kullanılarak teknoloji ile entegre edilerek  tanıtılmış oldu. Ayrıca diğer ortakların bulunduğu bölgelerdeki tarihi kültürel mekânları ve bu mekanlardaki olay ve kişileri de  tanımış oldular. Bu proje ile Projeyi yürüten öğrencilerimize kendi kültürünü tanıma, kültürüne sahip çıkma, hayal güçlerini zenginleştirme ve yazıyla ifade etme becerisi kazanımlarına katkı sağlanmış oldu.

AKROSTİJ ÇALIŞMASI VİDEOMUZ İÇİN TIKLAYINIZ

https://youtu.be/LfdRsNMz4WI

12-04-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

RÜSTEM PAŞA KÜLLİYESİ TANITIM VDEOMUZ İÇİN TIKLAYINIZ

https://youtu.be/rBp23IKIJ3Y

12-04-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

MASALIMIZIN E- KİTABI İÇİN TIKLAYINIZ:

https://www.storyjumper.com/book/read/146909651/untitled

12-04-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.04.2023 - Güncelleme: 20.06.2023 12:20 - Görüntülenme: 283
  Beğen | 3  kişi beğendi