T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Namık Kemal Lisesi

Mekteb-i İdad-i Mülk-i Şahane'den günümüze Namık Kemal Lisesi

Yüzünü güneşe dönmüş bir ayçiçeği. Her gittiği yerde güneşi izleyen, güneşe aşık, ona hayran... Bir süre sonra güneşe benzemiş. Ona baka baka onun gi­bi olmuş. Sarısı güneş parlaklığında. Şekli güneşe dönüşmüş.

Bir gün bir bilim adamı dikkatle bakmış ayçiçeği­ne: "Aklı olmadığı halde bilgiyle hareket ediyor" diye düşünmüş.

Bir ressam uzun uzun incelemiş renklerini ayçiçe­ğinin: "Böylesine bir uyum ve renklerdeki sadelik ör­nek alınacak bir ustalık" demiş.

Bir matematikçinin yolu düşmüş ayçiçeği tarlası­na. Durmuş, kalın gözlüklerinin arkasından dikkatle bakmış çiçeklerden birisine. Ölçmüş, biçmiş, hesap­lamış: "Tam bir matematiksel tasarım harikası" diye dile getirmiş düşüncelerini.

Çanakkale savaşlarında şehit düşen, liselilerle bütünleşen, bu nedenle sarı siyah renklere sahip olan ve yüzünü aynı güneşe dönen ayçiçeğimizle özdeşleşen okulumuz...

Mekteb-i İdad-i Mülk-i Şahane'den günümüze Namık Kemal Lisesi

1869 yılında Maarif Nazırı Saffet Paşa'nın hazırlayıp yayınladığı nizamnameye göre bin evli kasabalarda idadiye ve vilayet merkezlerinde sultaniye açılması hükme bağlanmıştır. İlimizde Rüstem Paşa külliyesinde, Mektebi İdadi-i Mülki Şahane adıyla 1882'de meşhur şair Kazım Paşa'nın oğlu Redif Binbaşısı Rıza Bey'in gayretleriyle açıldığı bilinmektedir. 1880'de İdadinin(Lise) olduğu yerde Tekirdağ Zikur Rüştiyesi adıyla bir okul açılmıştı ki idadi(Lise) bu rüştiyenin(ortaokul) devamı mahiyetindedir. İdadinin(Lise) dört yıllık olduğu 1901 yılında öğrenci sayısının 120 olduğu; 1902-1903 ders yılında 92 öğrencisi olduğu bunların seksen birinin Türk, 11'nin ise gayri müslim olduğu kayıtlarda yazılıdır.

1923-24 eğitim yılında, şimdiki Yahya Kemal Beyatlı Anaokulu olan eski Hacıilbey İlkokulu'nda eğitime başlayan orta mektep, iki ay sonra başka bir yere sonra 1924-25 eğitim yılında şimdiki Namık Kemal İlkokulu olan tarihi binaya taşınmıştır. Eğitime uzun süre bu tarihi binada devam edilmiştir. 1926-27 eğitim yılında karma olan orta mektebin; 1933-34 eğitim yılında 256, 1937-38 eğitim yılında ise 546 öğrencisi vardı. 1955 yılında ise bünyesinde ortaokul ve lise öğrencisi bulunan okulumuza Namık Kemal ismi verilmiştir. 1998'e kadar Tekirdağ ortaokulu ve lisesi aynı çatı altında kalırken 1998'de ortaokul bünyeden çıkarılmış. Türkiye Cumhuriyeti 17. Başbakanı  Ord. Prof. Sadi Irmak'ın Tekirdağ İdadisinde Ulûmu Tabiiye Öğretmeni olarak görev yaptığı kayıtlarımızda mevcuttur.

ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR BİLGİ;

Sadi Irmak, öğrenci olduğu zamanlarda İstanbul Üniversitesi'ndeyken okulun panosunda bir ilan görür. İlanda şunlar yazmaktadır:

"Avrupa'ya talebe yollanacaktır."

Ülke savaştan yeni çıkmış, Lozan yeni imzalanmıştır. Bu durumda Avrupa'ya talebe yollamak lüks gibi gelir herkese. Sadi Irmak da şansını denemek isteyen 150 kişinin içindedir. Sonradan seçilen 11 kişi arasında şanslı bir şekilde kendisine yer bulur.

Atatürk bizzat kendisi Sadi Irmak'ın isminin yanına aşağıdaki notu düşer.

"Berlin Üniversitesi'ne gitsin"

Fakat gitmek ile gitmemek arasında kafası karışıktır.

Kendisi o zaman yaşadığı bu çıkmazı ve karar verişini şu sözlerle anlatır:

Vakit geldi, Sirkeci Garı'ndayım; ama kafam çok karışık. Gitsem mi, kalsam mı? Beni orada unuturlar mı? Para yollarlar mı? Tam gitmemeye karar verdiğim, geri döndüğüm sırada bir posta müvezzi ismimi çağırdı.

"Mahmut Sadi! Mahmut Sadi! Bir telgrafın var."

"Benim" dedim. Telgrafı açtım, aynen şunlar yazıyordu: "Sizleri bir kıvılcım olarak yolluyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz."

İmza: Mustafa Kemal

28 Kasım 1957'de dönemin Cumhurbaşkanı Celal BAYAR ile dönemin Başbakanı Adnan MENDERES tarafından temeli atılan Yavuz Mahallesindeki lise binamızın açılışı 21 Mayıs 1964'tür.  

1997-1998 öğretim yılında bünyesinde yabancı dil ağırlıklı okul açılmıştır. 2004-2005 öğretim yılında megep projesine dahil edilmiştir.2005-2006 öğretim yılında Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür.

2009-2010 öğretim yılının 2. yarısında şu anda hizmet verdiğimiz okulumuza  geçtik. Bugünkü binamızın resmi açılışı da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından toplu açılış töreniyle 15 Nisan 2012 tarihinde gerçekleşmiştir.

Okulumuz 10800 m2 kapalı alanı olan ilimizin en donanımlı eğitim binası olma özelliğini taşımaktadır.

2018 yılında ise proje okul kapsamında sınavla öğrenci almaya devam etmektedir.

Yıllar içinde farklı okul türleri olarak gelişim gösterdikçe Tekirdağ ve Türk Eğitimine katkımız da hızla yükselmektedir. Kamuoyundaki saygın konumuyla, örnek gösterilen çalışmalarıyla üstlendiği misyon ve Bakanlığımızın 2023 vizyonunu yukarılara taşımayı görev ve sorumluluk bilmektedir.

Bugün 1200 öğrenci, 75 öğretmen ve yöneticisiyle ilimizin büyük bir ihtiyacını ve beklentisi karşılayan ayrıca Bakanlığımızın hafızasında özel bir konumda yer alan okulumuz, günümüz koşullarında kendini hızlı bir şekilde yenileyerek gelişime açık bir anlayışla hizmet vermeye devam etmektedir.

Okulumuz 138 yıldır varlığını sürdürürken verdiği kaliteli eğitimle ülkesini, milletini seven onu yüceltmeye çalışan özgüveni yüksek, karakteri sağlam 43252 mezun vermiştir. Bundan sonra da Namık Kemal Lisesi ailesi olarak aynı azim ve kararlılıkla faaliyetlerini sürdürmeye devam edecektir.

Bizim en büyük gücümüz mezunlarımız...

Her mezunumuz çok büyük bir aileye mensup olduklarının avantajlarını hayatları boyunca yaşayacaklar. Her mevkide, her yerde mezunlarımızın başarılarla dolu serüvenlerine şahit olacaklardır.

Günümüz modern eğitim anlayışı ve 2023 eğitim vizyon belgesi çerçevesinde ilk dikkat edilen hususlardan atölyelerin okulumuza kazandırılması ve bu sayede öğrenci topluluklarının sosyal kulüp çalışmalarını gerçekleştirilmesine gayret etmekte ve böylece öğrencilerimizin kimlik ve özgüven kazanarak özgün çalışmalar sergilemeleri desteklenmektedir.

Atölyelerde lider...

nklroboteam topluluğunun çalışmalarını yaptığı Amatör Telsiz haberleşme ve Elektronik mühendislik atölyesi, nklsinema topluluğunun sinema atölyesi, nklbilim topluluğunun bilim atölyesi, nklerasmus topluluğunun atölyesi, konuşma becerileri atölyesi,  müzik, resim, sunum atölyelerimiz oluşturulmuştur.

Bunun yanında biyoloji, kimya, fizik, bilgisayar atölyeleri de aktif kullanılmaktadır.

Projelerde lider...

Zengin kitap koleksiyonu bulunan kütüphanemizde beş binin üzerine kitap mevcut olup öğrencimiz tarafından geliştirilen KAREKÜT programıyla karekodlarla öğrencilerin ve öğretmenlerin kitap alımları da kayıt altında tutulmaktadır.

Zengin kitap koleksiyonu bulunan kütüphanemizde beş binin üzerine kitap mevcut olup öğrencimiz tarafından geliştirilen KAREKÜT programıyla karekodlarla öğrencilerin ve öğretmenlerin kitap alımları da kayıt altında tutulmaktadır.

Germany Wilibalg Gluck Gymnasium ve İtalya Minerva Centro Studi ile Comenius projesi yapılmış olup ardından başka bir Çok Taraflı Okul Ortaklıkları kapsamında yürütülen "Avrupa Birliği'nde Zaman Yolculuğu" adlı Comenius projemizi İspanya ve Polonya'dan ortaklarla gerçekleştirdik.

Erasmus+ KA101 Personel Hareketliliği kapsamında Türkiye Ulusal Ajansının katkılarıyla 17-28 Ekim 2016 tarihleri arasında Barselona, İspanya'da düzenlenen 2 haftalık Sınıf içi Sosyal Medya ve Teknoloji Kullanımı ile Video Yapımı ve Uygulamaları hizmet içi eğitim kursu gerçekleşti.

Erasmus+ KA101 Personel Hareketliliği kapsamında Türkiye Ulusal Ajansının katkılarıyla 14-25 Kasım 2016 tarihleri arasında Floransa, İtalya'da düzenlenen iki haftalık Sınıf İçi Sosyal Medya ve Teknoloji Kullanımı ile Video Yapımı ve Uygulamaları hizmet içi eğitim kursu gerçekleşti.

Okulumuz koordinatörlüğünde 2018-2021 yılları arası devam edecek olan ´Başarının anahtarı: 21. Yüzyıl Becerileri´ Erasmus+ KA229 Okullar arası Değişim Ortaklıkları projesi kapsamında Portekiz, İtalya, Hırvatistan'dan okullarla ortaklık yapılmaktadır.

eTwinning projesi kapsamında İspanya, İtalya, Makedonya ve Romanya`dan ortaklarımızla 'Harita Hazineleri/Mapping Treasures' adlı projemiz,

 

eTwinning projesi kapsamında Proje 2017-2018 eğitim-öğretim yılında İngilizce öğretmenimiz Ayten Kayacan koordinatörlüğünde 9 ve 10. sınıflardan toplam 20 öğrencimiz ile yürütülmüştür. Teens Time Türkiye, İspanya, İtalya, Litvanya ve Slokavya ortaklı gençleri ve gençlerin ilgi alanlarını kapsayan çok uluslu bir dijital dergi projesidir. 

 2014 yılından başlayarak öğretmenlerimizin "Öğrenci koçluğu" eğitim sertifikaları almaları ve bu alanda öğrencilere profesyonel hizmet vermek için hizmetiçi eğitim programı düzenledik.

Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamından konuğumuz ODTÜ öğretim üyesi Dr. Erol Yıldırım ile "Hesaplamalı Kimya Yöntemleri ile Üstün Özellikli Malzeme Üretimi" konusunda konferans gerçekleştirdik.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Namık Kemal Üniversitesi arasında 2019 yılında imzalanmış olan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" çerçevesinde Namık Kemal Lisesi ve Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ve Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerinle etkinlikler yapıldı.

Okulumuz ile Namık Kemal Üniversitesinden ilgili bölümlerle "İşbirliği Protokolü" imzalanmış olup sürdürülebilir projeler devam etmektedir. Ayrıca fırsatlar yaratıp üniversitenin laboratuvarlarından  ve atölyelerinden yararlandıkları projeler üretilmiş ve devam etmektedir.

Davranış bilimleri enstitüsü (DBE) kariyer gelişim projesi kapsamında Marmara Üniversitesi emekli öğretim üyesi Sayın Canan SAVRAN'ın katılımı ile öğrencilerimize kariyer planlaması çalışması gerçekleştirildi.

Bilim Yolcuları projesi kapsamında düzenlenen "Matematik Sandığımızdan Daha Güzel" başlıklı e-konferansa Türk Matematikçi, Matematik Araştırmacısı ve Felsefecisi Mushab Bedirhan ANDIZ ve İTBF / Psikoloji - SOBE / Nöropazarlama Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan CANAN konuşmacı olarak katıldı.

Bilim Yolcuları projesi kapsamında Cambridge Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Mete Atatüre'nin katılımı ile "Kuantum Fiziğinden Geleceğin Teknolojilerine" başlıklı e-konferans gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz "Bilim Yolcuları projesi" aracılığı ile Oslo Üniversitesinde görev yapan Dr. İrep Gözen ile buluştu. Yapılan bu e-konferansta Dr. İrep Gözen yumuşak madde yapısı hakkında ve yapay hücre konsepti hakkında bilgi verirken bunları deneyler ile de destekledi.

Arizona Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Betül Kaçar'nin katılımı ile "Sentetik Biyoloji, Astrobiyoloji ve Mikroorganizmalar" başlıklı e-konferans gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşen e-konferansta Betül Kaçar Arizona Üniversitesinde bulunan laboratuvarında yaptığı çalışmalardan(kacarlab.org), dünyada yaşamın oluşumundan, dünyada ve Türkiye'de astrobiyoloji alanında yapılan çalışmalardan bahsetti.

Harvard Üniversitesinde görev yapan Dr. Zeynep Temel ve Alperen Değirmenci'nin katılımı ile "Doğadan Esinlenilen Sıra Dışı Robotlar" konulu e-konferans gerçekleştirildi.

Okulumuz öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen e-konferansta Zeynep Temel doğada bulunan böceklerden ve bitkilerden esinlenilerek geliştirilen ve insan hayatını kolaylaştıran robotlardan bahsetti.

Sayın Valimiz Sayın Aziz Yıldırım ve beraberindeki heyetin katılımı ile gerçekleşen açılışla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen 23 Nisan Kodlama ve Stem Festivalinde kodlama ve stem çalışmalarıyla ilgili stantlar açtık ve ziyarete gelen halkımız tarafından çok rağbet gördü.

Okulumuz Tekirdağ Namık Kemal Lisesi ve Almanya'nın Horb kentinde bulunan Martin Gerbert Gymnasium arasında kültürler arası kardeş okul projemiz 2010 yılından bu yana aralıksız devam etmektedir.

Daha önce de Bulgaristan, Belçika ile kardeş okul çalışmalarımız olup özel bir geçmişe sahip olduğumuz ve müzemizde sergilenen Macar albümü sayesinde girişimde bulunduğumuz Macaristan Budapeşte'den bir okulla kardeş okul protokol çalışmaları devam etmektedir.

Kültürlerarası öğrenci değişim programlarından yararlanmaları için gerekli fırsatlar yaratılarak öğrencilerimiz yurtdışı imkanlarını değerlendirmeleri sağlanmaktadır. 

Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğü projesi olarak 81 ilde 81 İl Eğitim Tarihi Müzesi olarak açılması öngörülmüş her ilin en köklü okullarından birinin seçildiği ve ilimizde de okulumuzun seçildiği İl Eğitim Tarihi Müzemiz 24 Kasım 2017 tarihinde ülke genelinde aynı tarihte hizmete sunulmuş olup tüm protokolün katımıyla ilimize kazandırılmıştır. Müzemizde ilimizin eğitim tarihini yansıtacak çok sayıda doküman, evrak, envanter, araç gereç sergilenmektedir.

Kütük Defterleri, Sınıf Geçme Defterleri, Diploma Defterleri, Tasdikname Defterleri, E-Okul Sisteminden Önce Kullanılan Program Verilerinden oluşan toplamda 21367 sayfa dört yıla yayılarak taranmış, düzenlenmiş orijinalliği bozulmadan veriler işlenerek kullanıma hazır hale getirilerek Dijital arşiv projemiz "geçmişin izleri" ile EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ Batı Marmara (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale) Bölgesinde Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Kategorisinde 2017 yılında BÖLGE BİRİNCİSİ seçilerek ödüllendirilmiştir.

Okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazanmış olup  beslenme dostu okul projelerine başvuru yapma hakkını kazanmıştır.

Pandemi sürecini en sağlıklı bir şekilde geçirmemizi sağlayacak olan tedbirlerin tümünü içeren "okulum temiz projesi" titizle uygulanmaktadır.

"NKL Kariyer Günleri" kapsamında mezunlarımızı öğrencilerimizle buluşturarak mesleklerini tanıtmalarını, Namık Kemal Lisesinin bir gelenekselleştirdik.

Alanında isim yapmış eğitim uzmanlarını öğrencilerimizle buluşturarak motivasyonlarını yüksek tutmalarını sağladık. Bu seminerlerimize "bonus hoca" lakaplı Süleyman Beledioğlu, Turgay POLAT, Uzm. Psikolog Şenol ÖZKAN, Sadık GÜLTEKİN, cnnturk "başarıya doğru" programı yapımcısı, eğitimin duayeni @saitgursoy katıldı.

Orhan KURAL'ı öğrencilerimizle buluşturduk.

Tema vakfı ile çalışmalarda bulunduk.

Bölgemizde yetişen bitki çeşitliliğinin "SERA" projemizle sergilemesi hedeflenmektedir.

Hayvan barınaklarında misafir olan hayvanların ihtiyaçlarını giderdik.

Spor kulübü sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahilimizi temiz tutmak için çalışma yaptık.

Anadolu Vakfı girişimcilik sertifika eğitimlerine öğrencilerimin katılımını sağladık.

Eba'da görüntelenen öğrenci portfolyolarına katkı sağlamak, 2023 vizyon belgesinde de bahsi geçen sertifika programlarından yararlanmaları ve sadece diploma değil yaptığı çalışmalar ve sertifikalarla kendilerini ispat etmelerine olanak sağlayacak forum çalışmalarından olan; Bahçeşehir üniversitesi "move up" ve "global business forum"a katılarak sertifika almalarını sağlanmıştır. Bu sertifikasyon programlarını önemseyen üniversiteler ile diyaloglarımız sürdürülecektir.

Bahçeşehir Üniversitesi kısakes film festivaline davetli olarak katıldık.

Teknofeste katılım sağladık.

Sivas'ta yapılan 12. Uluslararası Meb Robot yarışmasına Namık Kemal Lisesi Robot Teknolojileri Takımı  "nkl lroboteam" ekibinin katılımını sağladık.

Namık Kemal Lisesi Robot Teknolojileri Takımı  "nkl lroboteam" ekibinin lideri Öğrencimiz İsmail CİNOĞLU ve tüm ekip üyeleri tarafından kapsamlı bir şekilde planlanan Teknoloji ve mavinin buluşacağı tek festival "Tekirdağ Gençlik ve Teknoloji Festivali 2020" malum pandemi süreci sebebiyle beklemeye alındı. Pandemi öncesi paydaşlarımız olması planlanan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye ve Süleymanpaşa Belediye Başkalıklarına ile Kalkınma Ajansına sunum yapılarak festival hakkında bilgilendirme yapılmıştı.

Bir geleneğimiz olan yıllıklarımızın aralıksız olarak basımı gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Başka bir geleneğimiz olan mezuniyet törenimizle o en güzel ve değerli anı çocuklarımız ve ailelerinin dolu dolu yaşaması için her imkânımızı zorladık. Binlerce veli ve öğrencimizi okulumuzda bu sayede misafir ettik.

Velilerimize yönelik olarak rehberlik servisimiz tarafından sertifikalı aile eğitimleri ile bağımlılıkla mücadele eğitimleri düzenledik.

Okul peyzajı için duvarlarımıza resimler ile çiçek ve ağaçlarla yemyeşil bir örtüye kavuşması için çalışmalar yaptık.

Geleneksellerimizden olan Doğa sporları kulübümüz doğa yürüyüşleri düzenledi.

Teknoloji ve sosyal medya kullanımında da lider...

İnternet Site Etkin Kullanım Performansı olarak 14 Ekim 2020 itibarıyla ilçe ve il birincisi olmanın yanında Türkiye genelinde 51512 okul arasından 36. Sırada yer almaktayız.

Eba öğretmen ve öğrenci kullanımında, eba içerik geliştirmede, eba canlı ders atanabilen/atanan ders dağılımı ile atanan/başlatılan dersler oranlarında, tekir-ağ plan gerçekleştirmede öncü konumda bulunmaktadır.

Hem güncel duyuru ve haberlerin paylaşıldığı hem de geçmişin izlerini günümüzle harmanlamayı hedef etmiş aktif kullanımıyla instagram ve facebook sayfaları yoğun olarak takip edilmektedir. instagram ve facebook paylaşımlarının yüksek beğeni ve izlenmeye sahip olduğu görülmektedir. Google haritalar görüntülemede (100bin civarı), nklsinema youtube kanalının izlenme oranlarında (bir milyon civarı) yüksek bir ratinge sahiptir.

Uzaktan eğitim sürecinde meslek tanıtımı etkinliklerimizi instagram canlı yayını olarak gerçekleştirdik. Alanında uzman kişileri ve mezunlarımızı öğrencilerimizle buluşturduk. Bu yayınlarla Yaklaşık 6500 izlenme oranlarına ulaşmayı başardık. BAU Rektör Danışmanı ve eğitim uzmanı Turgay POLAT, Prof. Dr. Oğuz ÖZYARAL, Fransa'da benelüks bölgesinde profesyonel rehberlik yapan 2012 Tekirdağ il öğrenci meclis başkanı öğrencimiz Halil İbrahim Şentürk, @ajansumb yönetim kurulu başkanı Atakan ŞENİZ, @psk.senasarpdag canlı yayında bizimleydi.

Yeni eğitim döneminde özellikle yurtdışı deneyimi olan mezunlarımızla sosyal medya üzerinden yayın yaparak "namık kemal liseli olmak", mesleklerinin incelikleri vb. konularda canlı yayınlar yapmaya devam etmeyi planlıyoruz.

Yine uzaktan eğitim sürecinde hayat eve sığar diyerek resim, müzik çalışmalarını sosyal medya üzerinden paylaşarak evde kalmayı ve etkinlik yapmayı özendirmeyi gayret ettik.

Her spor branşında da farklı renklerin mücadelelerinde hep varız...

Eski yıllada sayısız Milli sporcularımızın yanında aktif Öğrencilerimiz olan Milli yelkencimiz Zülal Alev ERKAN, Milli satranççımız Esma Doğa DURAN, Milli su altı dalış sporcumuz Cemre ARSLAN, Yamaç paraşütü akrobasi milli takım sporcusu Taygun ÖZEL, Milli yüzme sporcumuz Umut YILDIRIM göğsümüzü kabartmaktadır. Taekwondo, Boks, güreş bireysel sporlarda il birincilikleri aldık. Bunun yanı sıra tüm takım sporlarında da  iddialı olarak müsabakalarda yer aldık ve aldığımız derecelerle geçmişte olduğu gibi bugünde sayısız kupalarımıza yenilerini ekledik. 1955 yılından elde edilen başrılar ve kupalar okul fuayesinde sergilenmektedir.

Çin Büyükelçiliği tarafından geleneksel olarak yapılan "hayalimdeki Çin" Resim yarışmasında derece alan öğrencimiz Çin seyahatine katıldı. Ekolojik çevre ve nesli tükenen hayvanlar konulu resim yarışmasında 10 /E sınıfı Dilara Karanfil Türkiye 1.si olmuştur.  "Canlı tablolar" sergimizle ünlü tabloları canlandırdık. "Sanat tadında öğretmenlerimiz" projemiz kapsamında 84 öğretmenimizin tablolarını sergiledik.

Bu arada Halk oyunlarına verdiğimiz önemi unutmadık ve folklorumuzun öğrenilmesi için sürekli fırsatlar yarattık.

En büyük gücümüz kurumumuzun proaktif düşünce yapısına sahip olmasıdır.

 

29 Ekim 2020

Alaettin MOLLAMEHMETOĞLU

Okul Müdürü

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.11.2020 - Güncelleme: 01.10.2023 20:27 - Görüntülenme: 677
  Beğen | 7  kişi beğendi