“Let's Be Well Together! / Birlikte İyi Olalım!" Adlı eTwinning Projemize Başladık

Türkiye, Romanya ve Polonya ortaklığıyla toplam 20 okulun katılımıyla başlatılan “Let's Be Well Together! / Birlikte İyi Olalım!" Projesine okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ayşe GÜNER koordinatörlüğünde 10. sınıf düzeyinde 14 öğrenciyle katılım sağlanmıştır. 15.09.2023 tarihinde gerçekleşen projenin ilk toplantısına proje koordinatörü Ayşe GÜNER katılmıştır.

Proje ekibi, bu uluslararası ortaklığa dahil olan her okul topluluğunun refahını etkileyen bazı sorunları belirleyip çözecek, yerel ve ulus ötesi faaliyetleri ise iş birliği yoluyla katılımcıların duygusal, kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerine katkıda bulunacak, BİT araçları ve dijital kaynaklar, kültürlerarası diyalog ve deneyim alışverişi yapacaktır.

“Let's Be Well Together! / Birlikte İyi Olalım!" projesinin temel amaçları:

- İşbirliğine ve iyi uygulamaların paylaşılmasına, iletişime ve olumlu değişime dayalı uluslararası bir ekip oluşturmak;

- Sanatsal ifade, bağlılık, fiziksel ve duygusal sağlık, açık hava etkinlikleri, katılım ve olumlu eylem yoluyla her ortak okul topluluğunda bireysel ve kolektif refahı geliştirmek;

- Proaktif tutum ve davranışları, özellikle de katılımcıların girişkenliğini, farkındalığını, kendine şefkatini, eleştirel ve yaratıcı düşünmesini, problem çözmesini, motivasyonunu, şefkatini, empatisini, güvenini ve dayanıklılığını vb. geliştirmek ve teşvik etmek;

- Katılımcıların kendini kabul etme, çatışmayı yönlendirme ve çözme, başarısızlık ve olumsuz duygu yönetimi, okulla ilgili stres, ilişki sorunları, (siber) zorbalığı tedavi etmek yerine önleme, eleştiriyle başa çıkma ve çözümleme konularında farkındalık, beceri ve yeteneklerini geliştirmektir.

16-10-202316-10-2023

Yayın: 16.10.2023 - Güncelleme: 12.11.2023 13:08 - Görüntülenme: 192