T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Namık Kemal Lisesi

LEARNING THROUGH DIFFERENCES/ FARKLILIKLAR YOLUYLA ÖĞRENME ULUSLARARSI ETWINNING PROJEMİZİ TAMAMLADIK

Farklılıklar bizi benzersiz kılan kültürel kimliğimizi şekillendirirken, farklı ülkelerden insanlarla tanışma fırsatı bulduğumuzda, kişisel bakış açımızı genişletebilir ve deneyimlerden okul kitaplarının bize anlatabileceğinden çok daha fazlasını öğrenebiliriz düşüncesiyle Türkiye’den 2, İtalya’dan 1, Fransa’dan 1, Polonya’dan 1 okulun katılımıyla eylül ayında başlattığımız projeye Okulumuzdan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşe GÜNER koordinatörlüğünde 11. Sınıflardan 7 öğrencimiz katılım sağladı. Öğrencilerimizin aktif katılım sağladığı projemizi tamamladık.

Projede öğrencilere farklı ülkelerden akranlarıyla e-postalar aracılığıyla tanışma, çevrimiçi konuşma ve ortak dersler yaparak tanışma fırsatı verildi, böylece onların farklı kültürel kimlikleri ve değerleri gerçekten deneyimlemelerini sağlandı. Her şeyden önce, öğrencileri farklı kültürel kimliklerin değeri konusunda bilinçlendirerek kültürel farklılıkları teşvik etmeye çalışıldı. Geleneksel mektup arkadaşlarıyla posta alışverişi iletişimini modern iletişim aracıyla birleştirerek İngilizce dil becerilerini geliştirmeye çalışıldı. Web 2.0,web 3.0 araçları, yapay zeka gibi teknolojileri proje konularına entegre edilerek çeşitli etkinlikler yapıldı.

      Güzel bir çalışma sürecini tamamlayan projeye katılıp okulumuzu temsil eden öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

PROJE ETKİNLİKLERİMİZİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.04.2024 - Güncelleme: 29.04.2024 11:31 - Görüntülenme: 48
  Beğen | 0  kişi beğendi