Become a Film Maker! (2020-2021)

Become a Film Maker! Projesi Hakkında

Proje 2020-2021 eğitim-öğretim yılında yürütülen bir eTwinning projesidir. Türkiye, Fransa ve İtalya'dan toplamda dört okul ortaklığında yaklaşık 80 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Projeye okulumuzdan İngilizce öğretmenimiz Ayten Kayacan'ın koordinatörlüğünde 9 ve 10. sınıflardan toplam 21 öğrencimiz katkı sağlamaktadır. Ayrıca NKL Sinema Kulübü'nden dört öğrencimiz de projede yer almaktadır. Projenin amacı öğrencilerin uluslararası gruplar oluşturarak filmleri düzenlemesi için fikir alışverişi yapmaları, birlikte senaryo yazıp roller oluşturmaları ve sonunda kısa bir film ortaya çıkarmalarıdır. Projenin bir diğer amacı öğrencilerin diğer Avrupa ülkelerindeki akranlarıyla iletişime geçerek yabancı dillerini, bilgisayar kullanma becerilerini, araştırma becerilerini, organizasyon, iletişim ve iş birliği yeteneklerini geliştirmektir. Projenin beklenen sonuçları arasında uluslararası kısa bir film ortaya çıkarmak bulunmaktadır.

About "Become a Film Maker!" Project

The project partners are Turkey, France and Italy. It is carried out in four schools from partnerships with the participation of about 80 students. The students are able to work together with other students in order to create short movies, they are able to write scripts together, assign roles and work on their acting, and they share ideas to edit the movies as well. The other aim of the project is to develop students' foreign language skills, computer skills, research skills, organization, communication and collaboration skills by communicating with their peers in other European countries. One of the expected results of the project is to produce an international short film.

14-02-202114-02-2021

Yayın: 10.03.2021 - Güncelleme: 20.06.2023 12:35 - Görüntülenme: 2219