"AI in the AIr" Adlı eTwinning Projemiz

eTwinning projesi kapsamında 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Ocak ayında başladığımız okulumuzun da dahil olduğu Sırbistan, Portekiz, Bosna Hersek, Finlandiya, Gürcistan ve Hırvatistan ortaklığında gerçekleştirdiğimiz "AI in the AIr" adlı projemizin çalışmaları devam etmektedir. Proje, okulumuzdan İngilizce öğretmenimiz Ayten Kayacan'ın koordinatörlüğünde 11. sınıflardan toplam 18 öğrencimiz ile yürütülmektedir. Yapay zeka temalı projemizin amacı, yapay zekanın ne olduğunu, günlük hayatımızda nerelerde kullanıldığı, yapay zeka ile ilgili etik sorunlar ve makine öğrenimi hakkında çeşitli çalışmalar yapmaktır. Bunları gerçekleştirmek için öğrenciler, diğer Avrupa ülkelerindeki akranlarıyla iletişime geçerek yabancı dillerini geliştirmelerinin yanı sıra teknoloji kullanımı, araştırma, organizasyon, iletişim, takım çalışması ve iş birliğini içeren 21.yy becerilerini de geliştirme fırsatı yakalamıştır. Projenin Haziran ayında sonlanması planlanmaktadır.

10-05-2023

Yayın: 10.05.2023 - Güncelleme: 20.06.2023 12:31 - Görüntülenme: 401